Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων

Ενημέρωση για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Για το γραφείο μας, η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών / συνεργατών μας αλλά και των ανθρώπων που έρχονται σε επικοινωνία μαζί μας για απλά ερωτήματα ή θέματα συμβουλευτικής φύσεως, έχει πρωταρχική σημασία. Για τον λόγο αυτόν λαμβάνουμε τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε και να διασφαλίσουμε ότι η επεξεργασία τους πραγματοποιείται πάντοτε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του νόμου.

Στο ευρύτερο πλαίσιο της παροχής των υπηρεσιών μας, συλλέγουμε ορισμένα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ώστε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και να διευκολύνουμε την επικοινωνία, την συναλλαγή και την σχέση μας μαζί σας. Μέσω της Πολιτικής Απορρήτου μας, σας διευκρινίζουμε τις πρακτικές που χρησιμοποιούμε για την συλλογή, χρήση και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ισχύει για τις υπηρεσίες που παρέχουμε ως γραφείο στους πελάτες μας, για την επικοινωνία προς κάθε ενδιαφερόμενο και για τον διαδικτυακό μας τόπο www.pvouloutiadis.com

Τι είναι ο GDPR

Ο  Γενικός  Κανονισμός  για  την  Προστασία  των  Προσωπικών  Δεδομένων  (General  Data  Protection  Regulation ‐ GDPR) 2016/679 αποτελεί το νέο κανονιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στον  εξεταζόμενο τομέα. Αντικείμενο του νόμου είναι η θέσπιση των προϋποθέσεων για την επεξεργασία  δεδομένων  προσωπικού  χαρακτήρα,  την  προστασία  των  δικαιωμάτων  και  των  ελευθεριών  των  φυσικών προσώπων και ιδίως του δικαιώματος προστασίας προσωπικών δεδομένων. Σημειώνουμε  επίσης ότι στο ελληνικό κράτος, το δικαίωμα στην προστασία προσωπικών δεδομένων προβλέπεται  ρητά  στο  άρθρο  9Α  του  ελληνικού  Συντάγματος.  Τέλος,  στην  Ελλάδα  ισχύει  σήμερα  και  ο  Ν.  4624/2019,  ο  οποίος  αντικατέστησε  το  παλαιό  σχετικό  νομοθετικό  πλαίσιο  (Ν.2472/1997)  και  προβλέπει την λήψη μέτρων για την εφαρμογή του GDPR στην χώρα μας.

Τι είναι προσωπικά δεδομένα

Προσωπικά  δεδομένα,  σύμφωνα  και  με  τον  ορισμό  που  δίνεται  στο  άρθρο  4  του  ΓΚΠΔ,  είναι  οι πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με σκοπό να σας αναγνωρίσουμε (ταυτοποιήσουμε) ως  φυσικά  πρόσωπα.  Αυτές  οι  πληροφορίες  ασφαλώς  είναι  απαραίτητες  ή/και  χρήσιμες  ώστε  να επικοινωνήσουμε  και  να  συναλλαχθούμε  μαζί  σας.  Τέτοιου  είδους  πληροφορίες  θεωρούνται (ενδεικτικά): το ονοματεπώνυμό σας, η ταχυδρομική σας διεύθυνση, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ο  αριθμός  του  τηλεφώνου  σας,  καθώς  και  άλλες  πληροφορίες,  όταν  αυτές  συνδυάζονται  με  τα προσωπικά σας στοιχεία.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων

Υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι ο Παύλος Β. Βουλουτιάδης, Εκτελωνιστής, Σαλαμίνος 5, θεσσαλονίκη, email pvoulou@gmail.com. O Παύλος Β. Βουλουτιάδης για την εκπλήρωση της παροχής των υπηρεσιών του, προβαίνει σε επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των συνεργατών / πελατών του, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τον GDPR. O Παύλος Β. Βουλουτιάδης καθορίζει τον σκοπό και τον τρόπο της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των συνεργατών / πελατών του και έτσι αποκτά την ιδιότητα του Υπεύθυνου Επεξεργασίας, σύμφωνα με το άρθρο 4, παρ. 7 του ΓΚΠΔ.

Ο παρόν ιστότοπος ανήκει στον Παύλο Β. Βουλουτιάδη. Για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων που είναι ο Παύλος Β. Βουλουτιάδης και στο pvoulou@gmail.com

Συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων

  • Δεδομένα που συλλέγονται εξ’ αιτίας της επαγγελματικής συνεργασίας μας.

 

Το γραφείο μας, στα πλαίσια του σκοπού της παροχής υπηρεσιών προς τους πελάτες / συνεργάτες του, συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα όπως : έντυπα εκτελωνισμού, παραστατικά διασαφήσεων, καθώς και εκτυπωμένα έγγραφα, εισερχόμενα ή που περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία ταυτοποίησης των πελατών του. Σκοπός της συλλογής είναι η παροχή των υπηρεσιών μας προς τους πελάτες μας, για την διενέργεια των εκτελωνιστικών εργασιών που μας έχουν αναθέσει.

 

Νομικές βάσεις για την ανωτέρω επεξεργασία είναι η εκτέλεση των συμβατικών μας υποχρεώσεων (ΓΚΠΔ άρθρο 6, παρ. 1β) και η εκτέλεση των νομικών μας υποχρεώσεων, προς συμμόρφωση με την ελληνική νομοθεσία (ΓΚΠΔ άρθρο 6, παρ. 1γ). Άρθρο 1 παρ. 1 και 2 του Ν.718/1977 «Περί Εκτελωνιστών».

  • Δεδομένα που συλλέγονται από την φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας και από την χρήση της.  

 

Συλλέγουμε δεδομένα δικά σας, κάθε φορά που συμπληρώνετε την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας. Επίσης, η συλλογή των δεδομένων σας μπορεί να γίνει μέσω τηλεφώνου ή μέσω - ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο επικοινωνείτε μαζί μας. Διαθέτουμε λογαριασμούς σε κοινωνικά δίκτυα όπως Facebook, LinkedIn, YouTube κτλ., τα οποία συχνά περιλαμβάνουν λειτουργικότητα ώστε να μπορείτε να δηλώνετε την αρέσκειά σας, να κοινοποιείτε ή να σχολιάζετε δημοσιεύσεις μας. Αυτές οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να συλλέγουν και να χρησιμοποιούν πληροφορίες σχετικά με την χρήση της ιστοσελίδας μας εκ μέρους σας.

 

Από την φόρμα επικοινωνίας μας συλλέγουμε το ονοματεπώνυμό σας, το σας και το τηλέφωνό σας για την καλύτερη επικοινωνία μαζί σας, για να διαχειριστούμε ενδεχόμενα ερωτήματά σας ή παράπονά σας και για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη σε θέματα συμβουλευτικής φύσεως προτού ξεκινήσει η συνεργασία μας.

 

Επίσης, στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies (μικρά αρχεία κειμένου που τοποθετούνται στη συσκευή σας) και παρόμοιες τεχνολογίες και υπηρεσίες που χρησιμοποιούν την διεύθυνση IP, το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας και το λογισμικό του φυλλομετρητή σας (browser) για την ορθή λειτουργία και την ασφάλεια της ιστοσελίδας μας. Περισσότερα για το θέμα, μπορείτε να διαβάσετε στην Πολιτική Cookies της ιστοσελίδας μας.

Βασικές Αρχές επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων

 

• Η επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων λαμβάνει χώρα με νόμιμο, δίκαιο και διαφανή τρόπο

• Η συγκέντρωση των προσωπικών σας δεδομένων πραγματοποιείται μόνο για καθορισμένους, σαφείς και νόμιμους σκοπούς

• Η συγκέντρωση των προσωπικών σας δεδομένων είναι επαρκής και σχετική και δεν λαμβάνονται περισσότερα δεδομένα από όσα απαιτούνται για την εκπλήρωση του εκάστοτε σκοπού επεξεργασίας

• Τα προσωπικά δεδομένα είναι ακριβή και επικαιροποιημένα

• Τα προσωπικά δεδομένα που δεν είναι ακριβή διορθώνονται ή διαγράφονται

• Τα προσωπικά δεδομένα μένουν εμπιστευτικά και αποθηκευμένα με ασφάλεια

• Τα προσωπικά σας δεδομένα δε θα μοιράζονται με τρίτους εκτός από αν είναι απαραίτητο για να προσφέρονται για αυτά υπηρεσίες κατόπιν συμφωνίας

• Σε περίπτωση παραβίασης των προσωπικών σας δεδομένων το γραφείο μας θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού ενδεχόμενης ζημίας, ενημέρωσης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, και εφόσον κρίνεται απαραίτητο και ενημέρωσής σας.

Πού κοινοποιούνται τα προσωπικά σας δεδομένα

 

Το γραφείο μας, ενδέχεται να διαβιβάζει τα προσωπικά δεδομένα που παρέχονται από τα φυσικά πρόσωπα σε τρίτους στις παρακάτω περιπτώσεις και για συγκεκριμένους σκοπούς.

 

  • Στην Τελωνειακή αρχή, εφ’ όσον μας έχει ανατεθεί από σας η διενέργεια των εκτελωνιστών εργασιών σας.

  • Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε περίπτωση που ανακύψει περιστατικό παραβίασης των προσωπικών σας δεδομένων.

 

Τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου.

 

Εκτός από τις επιπλέον λεπτομέρειες που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η ιδιότητα του επαγγελματία εκτελωνιστή δεσμεύει τον ίδιο με το επαγγελματικό απόρρητο (άρθ. 13, παρ. κδ’ του Ν. 718/77 «Περί Εκτελωνιστών»), όπως αυτό προβλέπεται από τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

Χρονικό διάστημα διατήρησης δεδομένων

Το χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων αποφασίζεται με βάση τα παρακάτω ειδικότερα κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση:

 

Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου, τα προσωπικά δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις.

 

Όταν η επεξεργασία εκτελείται με βάση σύμβαση, τα προσωπικά δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης και για τη θεμελίωση, άσκηση, ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων με βάση τη σύμβαση.

 

ΔΤΔ Α 5016701 ΕΞ2015/31-7-2015 (ΦΕΚ 1698/Β/14-8-2015), άρθρο 9

Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

 

Το γραφείο μας εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα με στόχο την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και την αποτροπή τυχαίας απώλειας ή καταστροφής και μη εξουσιοδοτημένης ή/και παράνομης πρόσβασης σε αυτά, χρήσης, τροποποίησης ή αποκάλυψής τους. Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος λειτουργίας του διαδικτύου και το γεγονός ότι είναι ελεύθερο στον οποιονδήποτε, δεν επιτρέπει να παρασχεθούν εγγυήσεις ότι μη εξουσιοδοτημένα τρίτα πρόσωπα δεν θα αποκτήσουν ποτέ την δυνατότητα να παραβιάσουν τα εφαρμοζόμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, αποκτώντας πρόσβαση και προβαίνοντας ενδεχομένως σε χρήση προσωπικών δεδομένων για μη εξουσιοδοτημένους ή/και αθέμιτους σκοπούς.

 

Ενέργειες σε περίπτωση παραβίασης των προσωπικών δεδομένων

 

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των υποκειμένων και η παραβίαση αυτή ενδέχεται να προκαλέσει κίνδυνο για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους, το γραφείο μας, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, θα γνωστοποιήσει αμελλητί εντός 72 ωρών, από τη στιγμή που λάβει γνώση του γεγονότος της παραβίασης, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Προσωπικά δεδομένα παιδιών.

 

Τόσο οι υπηρεσίες του γραφείου μας προς τους πελάτες / συνεργάτες του, όσο και οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω του διαδικτυακού τόπου www.pvouloutiadis.com , δεν απευθύνονται σε ανήλικους, οπότε δεν συλλέγουμε εν γνώσει μας καμία πληροφορία για άτομα κάτω από 18 ετών. Εάν είστε κάτω από το ηλικιακό αυτό όριο, δεν επιτρέπεται η με οποιονδήποτε τρόπο υποβολή στοιχείων σας προς εμάς. Σε περίπτωση που δεν μπορέσουμε να ελέγχουμε με αποτελεσματικό τρόπο την ηλικία σας και έχουμε περιστατικό αναφοράς και εξακρίβωσης υποβολής προσωπικών στοιχείων που αφορούν σε ανηλίκους, δεσμευόμαστε να διαγράψουμε άμεσα όλες τις σχετικές πληροφορίες. Η διαγραφή αυτή ισχύει με την επιφύλαξη της ανάγκης τήρησης των στοιχείων σε περίπτωση θεμελίωσης, άσκησης ή υποστήριξης νομικών αξιώσεών μας, ή της παροχής συγκατάθεσης από κηδεμόνα.

Ανανεώσεις και αλλαγές

 

Η ιστοσελίδα www.pvouloutiadis.com ενημερώνεται και επεκτείνεται συνεχώς, τόσο λειτουργικά όσο και σε ότι αφορά τις προσφερόμενες υπηρεσίες, με συνέπεια να ανανεώνει και την παρούσα πολιτική προστασίας του απορρήτου. Σας συστήνουμε να διαβάζετε την σελίδα αυτή σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να ενημερώνεστε για τυχόν αλλαγές στο περιεχόμενο της παρούσας πολιτικής προστασίας.

 

Κανένα σύστημα ασφαλείας δεν είναι εγγυημένα ασφαλές κατά 100%. Επομένως, δεν αναλαμβάνουμε ευθύνη για πρόσβαση, αλλοίωση ή απώλεια των προσωπικών σας δεδομένων, η οποία οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες πέρα από τη σφαίρα επιρροής μας ή για λόγους ανωτέρας βίας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, ή παρέχοντας προσωπικές πληροφορίες σ' εμάς με οποιονδήποτε τρόπο, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί σας ηλεκτρονικά όσον αφορά την ασφάλεια, το απόρρητο και τα διοικητικά θέματα που αφορούν τη χρήση της ιστοσελίδας από εσάς.